Toelating Fine Art

Algemene info Ben je creatief, analytisch sterk en heb je de wens om Fine Art te studeren, dan kun je je voor een toelating aanmelden. De toelating toont aan dat je voldoende talent en motivatie hebt om in de studie te slagen.

Toelatingseisen Vwo, havo, mbo (niveau 4) of gelijkwaardig diploma.

Portfolio advies gesprek Als je twijfelt over je portfolio kun je een afspraak maken voor een portfolio advies gesprek. Twee vrijdagmiddagen in de maand zit er een docent klaar om met je te skypen of je portfolio te bekijken. Email voor het maken van een afspraak met akibalie@artez.nl.

Toelating

Aanmelden toelating Aanmelden doe je via Studielink. Per email krijg je daarna alle info automatisch toegestuurd.

Data toelating 10 februari, 10 maart, 7 april en 2 juni.

Het toelatingsexamen duurt van 11.00 tot 16.00 uur en zal plaatsvinden op de AKI Academy of Art & Design, Hulsmaatstraat 35, 7523 WB Enschede.

Portfolio Met de samenstelling van je portfolio verwachten we van je dat je ons inzicht geeft in je talent en je interesses en je motivatie. Dus neem alles mee wat je in het verleden hebt gemaakt en teken, schilder, plak, knip, fotografeer, maak films en laat ons zien wat je kunt! Van alles wat niet te transporteren valt, kun je foto’s of video’s op een USB-stick meenemen of ze ook online presenteren. Stel je actief op, zorg dat je je werk kunt toelichten en neem ook tussenmateriaal en schetsboeken mee!
De docent zal vragen naar je motivatie en alles daarom heen en ook benieuwd zijn naar je kennis over vormgeving en beeldende kunst. Beslissend voor de toelating zijn je beeldend vermogen en creativiteit.

Toelatingsexamen Het toelatingsexamen neemt een dag in beslag. Je komt naar de academie met je portfolio en werkt gedurende de dag aan een beeldende opdracht. Hiernaast krijg je voldoende tijd om je werk met een docent door te spreken. In de loop van de dag heb je uiteindelijk met twee of drie docenten gesproken.

In de gesprekken kun je ons laten zien wat je kan – en wat je wilt.

  • Je hebt creatief talent, het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit de waarneming en vanuit concept.
  • Je hebt inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal. Je werk is oorspronkelijkheid en origineel.
  • Je bent gemotiveerd, communicatief vaardig, deelt jouw fascinatie en inspiratie en toont daadkracht en discipline.
  • Je hebt een onderzoekende en experimentele instelling, belangstelling voor kunst en cultuur en gerichte belangstelling voor het vakgebied.

Uitslag en geldigheid Aan het einde van de dag komt de toelatingscommissie (bestaande uit alle docenten van die dag) bijeen om vast te stellen of je wordt toegelaten. Over de uitslag van je toelatingsexamen krijg je binnen drie werkweken bericht.

Als je wordt afgewezen proberen we je inzicht te geven in de redenen. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat volgt op het toelatingsexamen. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart aanmelden.

.

Meer weten over de opleiding? Ga naar de pagina Fine Art.

AKI_Aanmelden_AFA_NL

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave