Vooropleiding 2016/17

De vooropleiding bestaat uit vier modules van vier zaterdagen en 1 module van twee zaterdagen. Je kunt de vooropleiding in zijn geheel volgen, 18 zaterdagen, of intekenen voor aparte modules. Alleen voor wie alle modules volgt, geldt het als vooropleiding.

Per module krijg je les van twee docenten van de AKI die ook les geven in de volgende bachelorstudierichtingen:

Meedoen aan de vooropleiding betekent hard werken, veel leren en wennen aan de sfeer binnen de academie. De lesdag begint net als een gewone academielesdag om 9:30, er is een pauze tussen 12:30 en 13:30 en de middagles eindigt om 16:30. Je werkt in een groep aan de opdrachten, die iedereen op eigen wijze zal aanpakken.
Meestal maak je individuele werkstukken maar er kan ook een gezamenlijk resultaat ontstaan. Alle deelnemers krijgen individuele begeleiding en feedback op hun werk.

Opbouw vooropleiding bestaat uit verschillende modules, in clusters van vier of van twee zaterdagen. In totaal zijn het 18 zaterdagen.

Modules 

 1. Vlak, vorm en kleur + fotografie
 2. Maak het zelf
 3. Nieuwe media en grafiek
 4. Ruimtelijke vormgeving en visuele communicatie
 5. Portfolio samenstellen voor toelatingsexamen en studiekeuzeadvies (deze laatste is 2 zaterdagen)

Reacties Een greep uit de respons van oud-deelnemers aan de Vooropleiding: “De overstap van hobby naar studie krijgt vorm. In de groep leer je veel van elkaar. Een hele dag lang werken is eerst heel zwaar, maar heel goed omdat je dan echt kunt doorwerken en verder kan komen met je werk! Groot formaat werkstukken maken is een geweldige eyeopener. In het propedeuse jaar had ik een voorsprong omdat ik me er thuis voelde.”

Certificaat Als je alle vijf modules doet, ontvang je het certificaat van de vooropleiding, maar het is dus ook mogelijk om voor losse modules in te tekenen.

Kosten

 • Vooropleiding (18 zaterdagen): € 762,-. Dit is inclusief een certificaat, de kosten voor een toelatingsexamen voor een bachelor
 • Module 1, 2, 3 of 4 (vier zaterdagen): € 168,- per module
 • Module 5 (twee zaterdagen): € 90,-
 • Exclusief materiaal (ca. € 50 – 75,-)

Startdata

 • Module 1: Vlak, vorm en kleur + fotografie: 17 september
 • Module 2: Maak het zelf: 15 oktober
 • Module 3: Nieuwe media en grafiek: 26 november
 • Module 4: Ruimtelijke vormgeving en visuele communicatie: 7 januari 2017
 • Module 5: Portfolio samenstellen en studiekeuze-advies: 4 en 11 februari 2017

Als je alle modules volgt, geldt het als vooropleiding. De start voor de komende vooropleiding is op zaterdag 17 september 2016.

Meer informatie We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Mail dan Christine van der Heide, coördinator van de vooropleiding: c.vanderheide@artez.nl

Aanmelden stuur een email naar akibalie@artez.nl