En dan je debuut maken op het Cannes Film Festival

Katrin Gebbe studeerde Crossmedia Design op de AKI waar ze afstudeerde met een korte experimentele film. Daarna deed ze een master aan de Hamburg Media School met regie als specialisatie.

Haar eindexamenwerk, de korte film Şoreş & Şîrîn, met Ulrike Folkerts, kreeg de Adult Jury Prize op het Chicago International Children’s Film Festival. Daarnaast ontving ze ook nog The European Young Civis Media Prize in 2009.

Haar speelfim debuut ″Nothing Bad Can Happen″ (Duits: Tore tanzt), die het verhaal vertelt van een Hamburgse Jesus Freak, ontving een uitnodiging voor de sectie Un Certain Regard van het 66ste Cannes Film Festival. Op 23 mei 2009 had de film daar ook de premiere. Gebbe en Verena Höfe-Gräft, de producer, ontmoetten elkaar tijdens de studie en sindsdien werkten ze met elkaar aan het project. De hoofdrol werd gespeeld door nieuwkomer Julius Feltmeier.

Voor deze film ontving Katrin Gebbe in 2013 de Preis der deutschen Filmkritik voor het beste speelfim debuut, en tevens de Bavarian Film Awards als beste debutregisseur en vele andere prijzen.

– – –

Website: Katrin Gebbe

Interview on YouTube

Interview on Movable Fest