Prijzen en alumni Fine Art

Daan Roosegaarde won vele prijzen en nominaties waaronder de prestigieuze INDEX award, een internationale ontwerpprijs. Nu neemt hij grote opdrachten aan zoals een ontwerp voor Centraal Station Amsterdam en een plan om van de Afsluitdijk een icoon te maken.

Filemon Wesselink presentator en programma maker maar bovenal kunstenaar zegt: ‘De tijd op de AKI was de mooiste tijd van mijn leven, ik voelde mij hier meer thuis dan ik me ooit in Hilversum gevoeld heb’.

Anne Wenzel heeft als beeldhouwer exposities over de hele wereld, net als

Daniel Bragin, die zijn master heeft afgerond op de Royal College in London.

Ernest Meholli won vele prijzen tijdens internationale film festivals.

Lisa Sebestikova en Sam Samiee wonnen het afgelopen jaar ‘de jong talent award’ van het Mondriaan Fonds. Sam Samiee won bovendien ook in 2016 de Koninklijke Prijs voor Schilderkunst

Kevin Bauer werd beloond met ‘the International Outstanding Student In Contemporary Sculpture Award’.

Nancy de Graaf, nog maar net afgestudeerd aan de AKI won de HeArtfundprijs en is dit jaar een van de winnaars van de Buning Brongersprijzen.

Alumni links Sam SamieeRoland SpitzerKevin BauerMarloes ElbertseKevin DostMatthias GrothusLotta ImeyerLinda KindTjalling MulderMyrthte te LintheloRuben VolgersMatthias KoenigLisa SebestikovaDaniel BraginMarianne HamersmaHanneke QuakTanja EngelbertsHelena HartmannSander SchoonbeekWouter van SchaikEsther HogendijkChristoph Asmus-BothRobert PauwelsMarianne LammersenChristoph KrümpelNicole SchulzeFilip JonkerMarleen KappeSindy ButzLinda NieuwstadJona DekkerJiska HartogSebiha DemirNina BoasKarin SchipperLinda van der PoelKatrin SchlegelNiki van StrienJeroen KusterAlex JacobsSander van WettumKathrin TschirnerDavid ScheidlerGerda van de GlindJohannes LangkampMoritz MetnerAnna KriepsTony DocekalErik LuchtenbergNono Groenen, Martin Roemers