Toelating Moving Image

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het Corona virus en het bijbehorende protocol, wordt de wijze van toelatingsexamen voor de maanden april t/m juni herzien. Diegene die zich al hebben aangemeld voor 17 Maart ontvangen een mail met verdere informatie.  Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn zal iedereen worden geïnformeerd.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor onze opleidingen via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Let erop dat je de juiste opleiding kiest; Crossmedia Design Enschede / Fine Art Enschede / Moving Image Enschede in combinatie met de stad Enschede. Vervolgens kies je de datum van het toelatingsexamen.

Na aanmelding krijg je per post en email informatie toegestuurd over het toelatingsexamen.

Inschrijfeisen
Onze opleidingen zijn HBO studies en worden afgesloten met een bachelor diploma. Naast een positief toelatingsexamen, is het een eis dat je een HAVO, VWO, MBO4 of gelijkwaardig diploma hebt op het moment dat je start met de studie op 1 september. Is er twijfel of je hier aan kunt voldoen, neem dan contact met ons op voordat je je aanmeldt. Voor de Engelstalige opleiding Moving Image gelden taaleisen.

T O E L A T I N G S E X A M E N

Waarom moet ik een toelatingsexamen doen?

Deelname aan het toelatingsexamen is een verplicht onderdeel als je bij ons wilt komen studeren.

Tijdens het toelatingsexamen beoordelen we met een groep docenten of we de juiste opleiding zijn voor jou. De toelating toont aan dat je voldoende talent en motivatie hebt om in de studie te slagen.

Wat is een toelatingsexamen?

De toelatingsexamens van de opleidingen Crossmedia Design, Fine Art en Moving Image vinden plaats op onze academie op een zaterdag en duren van 10.00 tot 16.00 uur.

Gedurende de dag werk je aan een creatieve opdracht. Hiervoor hoef je geen materiaal mee te nemen. Het eindresultaat blijft op de academie en wordt beoordeeld door de toelatingscommissie.

Daarnaast kijk je samen met de docenten naar het door jou meegebracht werk. Je geef zo inzicht in je talent en interesse en hebt daarnaast de mogelijkheid ook alles toe te lichten. In dit gesprek van ca. 20 minuten kun je ons dus laten zien wat je kunt – en vertellen waar je van droomt.

Waar word ik op beoordeeld?

We beoordelen je op de volgende criteria:

  • Je hebt het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit de waarneming en vanuit concept.
  • Je hebt inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal. Je werk is oorspronkelijk en origineel.
  • Je bent gemotiveerd, communicatief vaardig, deelt jouw fascinatie en inspiratie en toont daadkracht en discipline.
  • Je hebt een onderzoekende en experimentele instelling, je bent nieuwsgierig en hebt echte belangstelling voor cultuur, kunst en design.

Wat moet ik meenemen naar het toelatingsexamen?

Met de selectie van je werk verwachten we van je dat je ons inzicht geeft in je talent, interesses en motivatie. Dus neem alles mee wat je in het verleden hebt gemaakt en teken, schilder, plak, knip, fotografeer, maak films en laat ons zien wat je kunt! Van alles wat niet te transporteren valt, kun je foto’s of video’s op een USB-stick meenemen of ze ook online presenteren. Stel je actief op, zorg dat je je werk kunt toelichten en neem ook tussenmateriaal en schetsboeken mee!

De docent zal vragen naar je motivatie en alles daarom heen en ook benieuwd zijn naar je kennis over design en beeldende kunst. Beslissend voor de toelating zijn je beeldend vermogen en creativiteit.

Hoe kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?

De docent zal vragen naar je motivatie en alles daarom heen en ook benieuwd zijn naar je kennis over vormgeving en beeldende kunst. Beslissend voor de toelating zijn je beeldend vermogen en creativiteit.

Neem een actieve houding aan en zorg dat je over je werk kunt vertellen. De docenten zullen vragen naar je motivatie en ook benieuwd zijn naar je kennis over design en beeldende kunst. Jouw talen om ideeën te vertalen in beelden is doorslaggevend om toegelaten te worden.

Wanneer hoor ik of ik ben toegelaten?

Aan het einde van de dag komt de toelatingscommissie (bestaande uit alle docenten van die dag) bijeen om vast te stellen of je wordt toegelaten. Over de uitslag van je toelatingsexamen krijg je binnen drie werkweken bericht per email.

Als je wordt afgewezen proberen we je inzicht te geven in de redenen. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat volgt op het toelatingsexamen.

AKI_Aanmelden_AMI_EN

SaveSave

SaveSave