Toelating Procedure

Bedankt voor je aanmelding voor een opleiding aan de AKI!

Graag nodigen we je uit voor een digitaal toelatingsexamen. Alle toelatingsexamens zullen online gesprekken zijn waar de docent een overzicht van je werk bekijkt en met jou praat over je motivatie. Vind uitgebreide informatie over toelatingscriteria en de voorbereiding ook  op onze website.

Om je toelatingsexamen zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden vragen we je de volgende stappen te doorlopen.

1. Creëer een online portfolio
Laat ons een compleet overzicht van je werk laat zien. We verwachten een overzicht van je werk, wat ons inzicht geeft in jouw persoon, talenten en interesses. Dit kunnen tekeningen, schilderijen, sculpturen, foto’s, collages, video’s, mockups en objecten zijn, maar ook schetsboeken, ruwe processen en/of concepten zien we graag. Welke vorm je kiest voor dit online overzicht, mag je zelf kiezen. Bekijk ook onze video wat je een idee geeft hoe een portfolio er uit kan zien.

2. Schrijf een korte motivatiebrief
Schrijf een korte motivatiebrief (maximaal een A4) waarin je uitlegt waarom je graag aan de AKI wilt gaan studeren.

3. Publiceer je portfolio en motivatiebrief online
Je mag zelf kiezen of je je portfolio presenteert in de vorm van bijvoorbeeld een PDF ofwel een compleet vormgegeven website, zolang wij het werk maar goed kunnen bekijken. Enkele voorbeelden van programma’s die je kan gebruiken zijn One Drive, Dropbox of een Google Drive, Wix, Squarespace, WordPress of Behance etc. Gebruik geen WeTransfer, aangezien die links verlopen na 7 dagen. Denk er ook aan dat je de toegang op openbaar zet.

4. Vul ons aanmeldingsformulier in
Vul hier het formulier in waar we je vragen om enkele gegevens en ons de locatie (URL) van je portfolio door te geven.

5. Na al deze stappen te hebben doorlopen
Gaan wij je opgestuurde portfolio bekijken. Mocht het zijn dat er te weinig materiaal te zien is, of dat er iets niet werkt dan laten wij je dat weten.

Indien alles in orde is, krijg je van ons een uitnodiging voor de toelating kalender. In deze kalender kun je zelf op de beschikbare data je toelatingsgesprek plannen. Zodra je een afspraak hebt geboekt krijg je een persoonlijke Microsoft Teams vergadering in de mail toegestuurd, hier hoef je niets voor te installeren.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Minka Schipper
Coördinator Onderwijsbureau AKI ArtEZ

*Indien je niet langer geïnteresseerd bent om aan de AKI ArtEZ te studeren, wijzig dan je inschrijving via Studielink.