Moving Image

Een unieke nieuwe studie in electro-chromatische communicatie. Verken en ontdek de grenzen van het medium film en wordt creatief strateeg.

  • Moving Image is een vierjarige en zeer compacte studie die de student voorbereidt voor topposities op het gebied van audiovisuele communicatie en design. Het werkveld is internationaal en daarom is het programma geheel Engelstalig.
  • Moving Image is een nieuw, zeer actueel programma, ontworpen op basis van de nieuwste methoden en inzichten op het gebied van onderwijs in bewegend beeld.
  • Het programma combineert theorie en filosofie met de intensieve praktische ontwikkeling van je creatieve talent. Dit zal je een voorsprong geven bij het kiezen van een masteropleiding.
  • Het programma is uniek omdat het niet uitgaat van de narratieve structuur als startpunt voor communicatie, maar zoekt naar een dieper inzicht in de aard van Moving Image om zo nieuwe en ongekende vormen van communicatie te ontwikkelen.
  • De doelstellingen van het programma zijn afgestemd om perfect aan te sluiten op de eisen en behoeften van het werkveld (van de toekomst), waardoor het de beste kansen voor een carrière op dit werkgebied biedt.
  • Als onderdeel van AKI – ArtEZ , is de opleiding een zeer uitgebreid en relevant netwerk voor het ontwikkelen van Moving Image. Het vinden van acteurs, componisten, kunstenaars of dansers voor samenwerkingsprojecten is essentieel en kan via dit netwerk eenvoudig worden gerealiseerd.
  • Het programma verwelkomt studenten die graag willen werken op het snijvlak van nieuwe media ontwikkelingen en die een toonaangevende positie in hun werkveld willen veroveren.
    Work hard, play hard, be successful.

Moving Image in het kort: 
In een tijd waarin het bewegende beeld steeds belangrijker wordt zijn er steeds meer designers nodig om deze slim en betekenisvol vorm te geven. Moving Image is een interdisciplinaire ontwerpstudie die zich richt op de communicatiemogelijkheden van bewegend beeld in de meest brede zin. Studenten moeten in staat zijn snel te schakelen tussen verschillende (nieuwe) media vormen, want Moving Image leidt op voor de beroepen van de toekomst.

Focus op communicatie via gevoelsoverdracht
 Wie binnen de nieuwe media in staat is een bepaalde sfeer over te brengen kan daarmee veel effect bereiken en dat kan soms met een uiterst subtiele ingreep. Door de focus te leggen op communicatie via gevoelsoverdracht, creëert de Moving Image designer onorthodox en zelfstandig beeld. Hiermee speelt deze ontwerper in op de vraag van een snel groeiende, economisch sterke en internationale markt, waar het aanbod momenteel nog sterk achterloopt bij de vraag.

Onderzoek naar eigen werkelijkheid en invloed van beeld 
Het uitgangspunt bij Moving Image is dat bewegend beeld niet in de eerste plaats iets representeert of een verhaal vertelt, maar dat het bestaat ‘als eigen werkelijkheid’. Moving Image onderzoekt die eigen werkelijkheid van het beeld en de invloed daarvan op ons (onder)bewustzijn. Binnen het Nederlandse onderwijs is die visie nieuw. Hierdoor is ook het onderwijs programma ‘asymmetrisch’ opgebouwd: korte periodes van intensief theoretisch en praktisch onderwijs wisselen af met langere periodes waarin je (in samenwerking) aan producties en projecten kunt werken.

Wij zoeken gedreven studenten met een passie voor bewegend beeld. Voor hen biedt Moving Image een uitstekend alternatief voor een theoretische studie aan een Universiteit. Terwijl door de opbouw van ons programma juist de aansluiting op een gespecialiseerde master geoptimaliseerd is.
Ga voor meer informatie naar de Engelse website.

Toelating Aanmelden voor een toelatingsexamen en inschrijven voor een studie doe je in StudieLink, de aanmeldingsdatabase voor hogescholen en universiteiten. Wil je meer weten hoe het toelatingsexamen er bij ons aan toegaat? Welke procedures er verder nog zijn? Ga dan naar onze speciale Toelatingspagina.

Collision from Toms Silke on Vimeo.