Open Dag
op zaterdag 21 november
van 10:00 – 16:00 uur

Crossmedia Design, Fine Art en Moving Image Op de AKI Open Dag zijn speciale voorlichtingsbijeenkomsten over onze opleidingen Crossmedia Design, Fine Art en over onze nieuwe opleiding Moving Image. We informeren bezoekers zo goed mogelijk over onze onderwijsvisie in het algemeen, ons speciale eerste jaar (de propedeuse), onze toelatingseisen en het beroepsperspectief dat onze opleidingen bieden.

Natuurlijk zijn er de hele dag docenten en studenten aanwezig die vertellen hoe het is om te studeren bij de AKI. Verder zijn er er medewerkers van Studentenzaken, het International Office, het Honours Programme en het Art Business Centre aanwezig, bij wie bezoekers terecht kunnen voor specifieke informatie.

Portfolio bespreking
 Goed voorbereid naar het toelatingsexamen? De hele dag zijn docenten van alle opleidingen aanwezig voor het bespreken van meegebrachte portfolio’s.

Werkplaatsen
 Onze academie beschikt over zeer goed geoutilleerde en ruime werkplaatsen voor zeefdruk & prints, grafiek, keramiek, hout, metaal, kunststof, en computer. Naast de mogelijkheid van digitale fotobewerking beschikt de AKI ook over voor analoge fotografie (een zwart/wit doka en een kleurendoka). Ook is er een grote opnamestudio voor film en fotografie. Op de open dag vertellen onze deskundige instructeurs en assistenten graag meer over de -echt ontzettend vele- mogelijkheden die onze werkplaats bieden.

ArtechLab 
is gevestigd in onze academie. Hier draait alles om nieuwe materialen en technieken. Er is experimenteel werk van studenten te zien dat zij samen met adviserende kunstenaars, ontwerpers uit de beroepspraktijk, technisch instructeurs en elektronicaexperts hebben gemaakt.

Tentoonstellingen 
Door de hele academie zijn tentoonstellingen ingericht met werk van studenten. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van de opdrachten waarmee gewerkt wordt.

Mediatheek
 In de mediatheek worden ter gelegenheid van de open dag afgeschreven kunstboeken verkocht.

Lunchcafe
 Bezoekers van de open dag kunnen de hele dag terecht in het lunchcafé voor een lekkere lunch tegen een vriendelijke prijs.

De AKI kiest voor duurzaamheid
 In ons academiegebouw is gekozen voor duurzaamheid:

  • alle toiletten worden doorgespoeld met regenwater
  • foto-voltaïsche zonnepanelen op het dak voorzien in ál onze electriciteit
  • een energiezuinig verlichtingssysteem reageert op omgevingslicht en beweging

Routebeschrijving openbaar vervoer:
 Vanaf Centraal Station NS Enschede is het vijf minuten met de bus naar onze academie. Elke acht minuten gaat er een bus richting de Hulsmaatstraat: 
Stadsbuslijn 2 (naar Deppenbroek), of bus 60 of 61 (naar Overdinkel of Oldenzaal).
Uitstappen bij halte Hulsmaatstraat.

Routebeschrijving te voet:
 Een kwartier lopen vanaf Centraal Station Enschede (1,8 km) 
(Volg wandelroute richting Roombeek).

– – –

AKI Academie voor Art & Design
. Hulsmaatstraat 35
, 7523 WB Enschede. Telefoon: 053-4824400

– – –

Data toelatingsexamens 9 december, 10 februari, 13 april, 1 juni, 15 juni, 22 augustus

– – –

Zie ook: Dit is de AKI