AKI Wild Clay project

16 AKI studenten uit het 1e t/m 4e jaar van de opleidingen Fine Art en Crossmedia Design werkten de afgelopen weken in aan het ‘Wild Clay project’.  De resultaten zijn te zien in Rijksmuseum Twenthe in het Pinksterweekend op 18, 19 en 20 mei, als onderdeel van de expositie KunstenLandschap. Daarna is het project ook nog te zien, tot en met 16 juni.

Als start van het project gaf Nadine Sterk van AtelierNL een lezing op de AKI. De kunstenaars van Atelier.NL hebben jarenlange ervaring in het werken met ‘lokale’ klei van over de hele wereld. Later gingen de studenten naar het Aamsveen om daar originele Twentse klei op te graven. De ‘ge-oogste’ wilde klei werd daarna in de AKI keramiek studio geschikt gemaakt worden voor bewerking (schoonspoelen en vele malen zeven!) Daarna konden de studenten met de klei aan het werk. Het thema voor de expositie is ‘Dinner for two’.   

Het ‘Wild Clay project’ is tot stand gekomen met medewerking van : AtelierNL (Nadine Sterk en Lonnyvan Ryswyck), AKI ArtEZ (Lola Bezemer, Julia van Eijden, Erik Kok), Rijksmuseum Twenthe (Josien Beltman), Kunstenlandschap (Paul Hajenius).  

Foto: Wilde klei oogsten in het Aamsveen, door Paul Hajenius