Buning Brongers Prijs voor Nancy de Graaf

Schilder Nancy de Graaf, die deze zomer afstudeerde bij de AKI, is één van de 6 winnaars van de Buning Brongers Prijs. Nancy won eerder dit jaar al de Heartfund prijs.

De andere winnaars van de Buning Brongers prijs zijn Anika Mariam Ahmed (Frank Mohr Institute), Jurre Blom (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Alex Crocker (De Ateliers), Noah Ryu (Rijksakademie van beeldende kunsten) en Steffen Vogelezang (Gerrit Rietveld Academie).

De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. Het is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland, sinds 1966 uitgereikt aan 144 kunstenaars. De jury bestond deze keer uit:  Chris de Bueger, Koen Ebeling Koning, Rijnder Kamerbeek, Wendelien Schönfeld en Toon Verhoef.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500. Voor de winnaars wordt een prijsuitreiking en een tentoonstelling georganiseerd in Arti et Amicitiae te Amsterdam en een catalogus uitgegeven. De tentoonstelling is van 3 tot en met 18 december. De prijzen werden uitgereikt tijdens de feestelijke opening op vrijdag 2 december om 17:00 uur.

– – –

Website: Buning Brongers

Website: Nancy de Graaf