Crossmedia Design is de beste designopleiding van Nederland!

De nieuwe Nationale Keuzegids Hbo 2017 Bachelor is verschenen. Met een mooi oordeel van de experts.

Crossmedia Design staat (in de categorie vormgeving) met 82 punten op plaats 1 in de landelijke ranglijst. Deze opleiding mag zich dan ook weer topopleiding noemen. Topopleidingen onderscheiden zich volgens de Keuzegids positief binnen de eigen discipline, scoren 76 punten of hoger en mogen een kwaliteitszegel dragen. Ook de nieuwe opleiding Moving Image is in de beoordeling meegenomen.

De Nationale Keuzegids kijkt bij de beoordeling van de opleidingen naar de meningen van studenten uit de NSE (Nederlandse Studenten Enquete) en naar expertoordelen afkomstig van de accreditatierapporten van de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie).

Studenten zijn blij met de samenhang van het lesprogramma, de gedreven docenten en de goede faciliteiten. Een stimulerend programma met duidelijke toetsing. Ook zijn ze tevreden over de vele contacturen. Je moet tenslotte heel veel vlieguren maken om je als artistiek professional te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is de grootte van de opleiding een pré. Want je wilt toch liever met 30 in plaats van 300 studenten tegelijkertijd beginnen?

Ook de autonome beeldende kunstopleiding Fine Art mag weer het predikaat topopleiding dragen. Kortom, de AKI is helemaal top!