De AKI opnieuw top!

Deze week verscheen de nieuwe Keuzegids 2020 Hbo-bachelor.
De opleidingen Vormgeving van de AKI, Crossmedia Design en Moving Image, staan nu al voor de derde keer op plaats 1 in de landelijke ranglijst! Ze zijn met 84 punten beoordeeld en mogen hierdoor het kwaliteitszegel Topopleiding dragen.

De opleiding Fine Art van de AKI staat tweede op de landelijke ranglijst van autonome beeldende kunstopleidingen, dat is boven de vergelijkbare opleidingen in Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De keuzegids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van student-tevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expert-oordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens de Keuzegids positief binnen de eigen discipline, scoren 76 punten of hoger en mogen een kwaliteitszegel dragen.

Men is vooral erg te spreken over de inhoud van het lesprogramma, de bevlogen docenten en de goede faciliteiten. Zoals te verwachten is verder de kleinschaligheid van de opleidingen aan de AKI een pré; want je begint  toch liever met 30 in plaats van 300 studenten tegelijkertijd aan je studie?