De AKI werkt mee aan ‘Smart Enschede’ als magneet voor talent

De Gemeente Enschede, Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, het ROC van Twente en de AKI gaan intensiever samenwerken om Enschede nog aantrekkelijker te maken voor talentvolle ondernemers, studenten en inwoners. Op dinsdag 5 december bekrachtigden alle partijen deze unieke samenwerking door het ondertekenen van een convenant. Namens het CvB van ArtEZ tekende Marjolijn Brussaard het document in aanwezigheid van Dr. Marc Boumeester, directeur van de AKI en Ina Bode, hoofd van de Design opleidingen.

De samenwerking is nodig voor een duurzame economische ontwikkeling van de stad en regio. Burgemeester Onno van Veldhuizen: “Enschede staat bekend als stad van innovatie. De aanwezige ruimte, kennis en faciliteiten bieden ideale omstandigheden om tot baanbrekende innovaties te komen. Deze unieke factoren brengen we bijeen in ‘Smart Enschede’. Wij stellen onze stad beschikbaar voor nieuwe concepten, producten en oplossingen. En laten onze inwoners en bezoekers als eerste profiteren van hun innovaties”.

Ook professor Maarten van Steen (Wetenschappelijk directeur Instituut CTIT van de Universiteit Twente) ziet de samenwerking als een belangrijke stap vooruit: “Het is uniek om te zien hoe alle kennisinstellingen en een gemeente zo de handen ineen slaan om talent en bedrijvigheid te stimuleren. Dat de focus op de vroege integratie van technologie en maatschappij ligt, illustreert het maatschappelijk belang van wetenschappelijk en toegepast onderzoek”.