Kevin Bauer in beeldentuin van Museum de Fundatie

Het werk ‘Et Ita Factum Est (And So It Was)’ wordt deze maand geplaatst in de beeldentuin van Museum de Fundatie, namelijk Kasteel het Nijenhuis. Het werk zal daar in ieder geval t/m 2017 te bezichtigen zijn. Dank aan stichting Beelden in Leiden en Feico Hoekstra!

De sculpturen van Kevin Bauer (Fine Art Sculpture 2014) zijn in de eerste plaats constructies, ofwel samengestelde objecten. Tijdens het maken zoekt hij naar een beeld dat qua vorm, materiaal en kleur balanceert op de grens tussen orde en chaos. De spanning tussen die twee uitersten versterkt de autonomie van de sculptuur. Alleen de titels verwijzen in sommige gevallen naar een subjectieve realiteit buiten het object om. Het werk heeft raakvlakken met architectuur en meubelontwerp maar door juist vanuit het materiaal te werken verkrijgt het een surrealistisch karakter; begrippen als constructie, techniek en beleving worden op tartende wijze voorgeschoteld.

– – –

CITYSCAPES GALLERY AMSTERDAM van 11 september tot 9 oktober. Met drie nieuwe werken.

MOIRA EXPOSITIERUIMTE UTRECHT in november 2015. Solotentoonstelling met dank aan Stichting Stroom en Stichting Stokroos.

GALERIE BART NIJMEGEN  van 8 november tot 20 december. Met nieuw werk.

– – –

Website: Kevin Bauer