Liesbeth Piena winnaar Sieger White Award 2020

Liesbeth Piena, die in 2018 afstudeerde op de AKI bij Fine Art Painting, heeft de Sieger White Award van 2020 gewonnen. Dit stipendium bestaat uit een bedrag van € 25.000 en is bestemd voor kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. Het is bedoeld voor het maken van een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in een gerenommeerde galerie wordt gepresenteerd. De publicatie van Liesbeth zal in september 20212 tijdens een solo-presentatie bij de Mini Galerie in Amsterdam worden gepresenteerd

Liesbeth Piena studeerde in 2018 cum laude af bij onze bachelor Fine Art Painting. Datzelfde jaar al won zij de HeArtfund Prijs  en een jaar later won zij de Sluijters Prijs . Piena maakt krachtige, zeer grafische en bijna abstracte schilderijen waarin planten en natuurlijke landschappen worden teruggebracht tot essentiële vormen. 

Sieger White Award 
De Sieger White Award is vernoemd naar het kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en in 2012 in het leven geroepen door de Sieger White Stichting. De prijs wordt elke twee jaar door het Cultuurfonds uitgereikt.  

-Lees meer over dit nieuws op de site van het Cultuurfonds. 

-Bekijk het werk van Liesbeth Piena