Liesbeth Piena wint KADDK en HeArtfund prijs

Nog maar net afgestudeerd (AKI Fine Art Painting) en toch al twee prijzen dit jaar: De Kunst aan de Dijk Kortenhoef Prijs voor Jong Talent 2018 en al eerder de HeArtfund Prijs 2018.

KADDK – Jaarlijks stimuleert Kunst aan de Dijk Kortenhoef de artistieke ontwikkeling van een jong talent in de muziek of in de schilderkunst met een geldbedrag van € 5.000. Naast het geldbedrag ontvangt de winnaar van de prijs voor schilderkunst een trofee en wordt er een solo-tentoonstelling georganiseerd.

Er zijn dit jaar door de Nederlandse kunstacademies in totaal dertien kandidaten voor de prijs voorgedragen. De jury, die bestond uit de beeldende kunstenaars Johan van Oord en Niek Hendrix en de kunsthistorici Cato Cramer en Pia van Wijnbergen, besloot na de eerste selectie om bij drie kunstenaars een atelierbezoek af te leggen. Liesbeth kwam, na zorgvuldige afweging, naar aanleiding hiervan, als winnaar naar voren.

HeArtfund – Wil concrete steun leveren. Daarom heeft de Stichting HeArtpool in 2007 het initiatief genomen om jaarlijks één pas afgestudeerde beeldend kunstenaar van de AKI concreet te ondersteunen voor en periode van één jaar. Met een financiële bijdrage uit het Heartfund wordt de door Heartpool geselecteerde beeldend kunstenaar in het eerste jaar op weg geholpen naar hopelijk een zelfstandig bestaan als professioneel beeldend kunstenaar.

Meer info: KADDK, HeArtfund
Website Liesbeth Piena