Marc Boumeester benoemd tot nieuwe directeur van de AKI

Marc Boumeester wordt de nieuwe directeur van de AKI. Zijn benoeming is afgelopen donderdag 16 april bekend gemaakt.

Marc Boumeester is al acht jaar bij de AKI werkzaam. Naast zijn docentschap was hij betrokken bij de omvorming van de afdeling visuele communicatie naar de huidige afdeling Crossmedia Design en formuleerde hij onlangs het concept en curriculum voor de nieuwe opleiding Moving Image.

Marc studeerde Communicatiewetenschappen aan de UVA en werkte als uitvoerend producent van speelfilms, televisie-programma’s en documentaires. Daarnaast was hij actief in het (kunst)onderwijs, bij de KABK, Fontys en de TU Delft. Bij de laatste ontwikkelde hij verschillende masterprogramma’s op de grensvlakken van media, kunst en architectuur. Naast zijn werkzaamheden werkt Marc op dit moment aan een proefschrift dat moet leiden tot het verkrijgen van het Doctoraat aan het Centre for the Arts in Society (LUCAS) van de Universiteit Leiden.

In Marc Boumeester heeft de AKI een directeur gevonden die de organisatie goed kent, beschikt over brede ervaring en een uitgebreid (inter)nationaal netwerk. Marc is zijn functie vanaf 1 mei gaan vervullen.