Marloes de Vries wint Drentse Talentprijs Cultuur 2015

HOOGHALEN – Marloes de Vries uit Klazienaveen heeft vanavond de Drentse Talentprijs Cultuur 2015 gewonnen. De illustrator kreeg de prijs uitgereikt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De Vries krijgt 2500 euro en een sculptuur van glaskunstenaar Edith Benedictus. De illustrator komt uit Klazienaveen, studeerde Crossmedia Design op de AKI in Enschede en woont tegenwoordig in Rotterdam. Ze schrijft kinderboeken en tekent voor tijdschriften als Flow.

Lief en naïef  “Mijn werk kenmerkt zich door lieve en naïeve tekeningen. En daar probeer ik mee te spelen”, aldus De Vries. Ze won vorig jaar de Cultuurprijs Emmen waar ze werd geprezen om haar veelzijdigheid, productiviteit, sterke talent en herkenbare beeldtaal.

Stimuleren De cultuurprijs is een initiatief van cultuurorganisatie K&C. In totaal zijn 61 personen en groepen voorgedragen voor een nominatie. Doel van de prijs is getalenteerde personen en verenigingen te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. Vorig jaar ging de prijs naar actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen.

Handlettering art Binnenkort geeft Marloes een workshop lettertekenen bij Crossmedia Design. Leren verschillende materialen behandelen en hoe je evenwichtige composities maakt met woorden.

– – –

BRON: RTVDrenthe Bekijk de uitreikingsvideo

Website: marloesdevries.com