Nono Groenen wint
Blink Youngblood Award 2015

De felbegeerde aanmoedigingsprijs voor afstudeerders van Nederlandse kunstacademies is dit jaar gewonnen door Nono Groenen. De vakjury, bestaande uit Vanessa Evers (hoogleraar robotica, Universiteit Twente), Gerben Willers (oprichter kunstlabel All Together Now) en Josephine Bosma (journalist, mediacriticus) koos unaniem voor deze AKI alumnus. Nono krijgt op het GOGBOT Festival de kans om zijn werk (in Concordia) aan een groot publiek te exposeren. De sponsor van de award is Buro Blink.

Nono Groenen over zijn werk: Ik probeer ons onderbewuste esthetische gevoel te onderzoeken. Het is onmogelijk om objectief naar een gezicht of zelfs een abstract beeld te kijken. Dit onderzoek ik met verschillende methode’s zoals tekeningen, video’s en computer gegenereerde beelden.

In deze installatie heeft elk systeem een webcam aan het scherm bevestigd. Hiermee kan het het gezicht van de toeschouwer heel goed volgen. Elke zoveel seconden laat het een ander beeld zien en registreert dan hoe lang je kijkt en hoe je kijkt. Na deze informatie geanalyseerd te hebben zal het de vormen aanpassen aan de onderbewuste voorkeur van de toeschouwer. De systemen zijn met elkaar in competitie door aandacht te trekken met hun beste creaties.

– – –

Website: nonogroenen.com