Vooropleiding

Het programma van de vooropleiding Art & Design in Enschede bestaat uit 16 zaterdagen met aansluitend een expositie en de mogelijkheid om op diezelfde dag toelatingsexamen te doen. Het lesprogramma is erop gericht je creatieve vermogen te ontwikkelen en om je in staat te stellen op basis van je talent en fascinatie een keuze voor je succesvolle toekomst te maken.
Je krijgt een duidelijker beeld van wat studeren op een kunstacademie inhoudt; wat voor lessen je krijgt, wat je leert en wat er van je verwacht wordt. We informeren je bovendien over de beroepspraktijk van ontwerpers en kunstenaars.

Onze docenten begeleiden je individueel bij het ontstaan van je eigen werk. De opdrachten en workshops refereren daarbij aan een thema of een bepaald materiaal. Je werkt aan de meest diverse opdrachten in een uitdagende en motiverende sfeer. Tijdens de vooropleiding maak je natuurlijk ook kennis met onze werkplaatsen en diverse (digitale) technieken.

Tijdens de eerste dag werk je aan de eerste opdracht en maak je kennis met de andere deelnemers. Wij proberen je die dag beter te leren kennen door onder meer jouw verwachtingen en doelen te onderzoeken. Op die manier hopen we jou het beste te kunnen ondersteunen in je ambitie(s).  

De vooropleiding van 2022- 2023 is afgerond, in november 2023 starten we weer met de nieuwe vooropleiding.
Vooralsnog kun je je nog niet aanmelden via ArtEZ Osiris. Je kunt je aanmelden vanaf oktober 2023.
Wil je graag een herinnering en/of meer informatie ontvangen, mail dan naar akibalie@artez.nl

Kosten Vooropleiding  € 720,-
(Exclusief materiaalkosten van totaal ± € 50,-)

Op de vooropleidingen en cursussen (contractonderwijs) zijn de ArtEZ opleidingsvoorwaarden van toepassing.

“Hier op de AKI vinden we dat het verschil tussen denken, zeggen en doen zo klein mogelijk zou moeten zijn. Wij zijn er enkel om je ambities aan te scherpen, je talenten te ontwikkelen en je competenties* te professionaliseren. Of dat nu met verf, fotografie, film, concepten, design, beeldhouwen, klei, hout, woorden, typografie, hartstocht of filosofie is. Autonoom denken stelt je in staat je capaciteiten met anderen te delen en tot innovatieve oplossingen te komen.”