Vooropleiding 2020/21

Het programma van de Vooropleiding Art & Design in Enschede bestaat uit 16 zaterdagen met aansluitend een expositie en de mogelijkheid om op diezelfde dag toelatingsexamen te doen. Het lesprogramma is erop gericht je creatieve vermogen te ontwikkelen en om je in staat te stellen op basis van je talent en fascinatie een keuze voor je succesvolle toekomst te maken.
Je krijgt een duidelijker beeld van wat studeren op een kunstacademie inhoudt; wat voor lessen je krijgt, wat je leert en wat er van je verwacht wordt. We informeren je bovendien over de beroepspraktijk van ontwerpers en kunstenaars.

Onze docenten begeleiden je individueel bij het ontstaan van je eigen werk. De opdrachten en workshops refereren daarbij aan een thema of een bepaald materiaal. Je werkt aan de meest diverse opdrachten in een uitdagende en motiverende sfeer. Tijdens de vooropleiding maak je natuurlijk ook kennis met onze werkplaatsen en diverse (digitale) technieken. 

De Vooropleiding start met een introductie op zaterdag 28 november 2020. Het is de bedoeling dat je deze dag eigen werk meeneemt voor een expositie. Daarnaast werk je die dag aan de eerste opdracht en maak je kennis met de andere deelnemers.
Wij proberen je die dag beter te leren kennen door onder meer jouw verwachtingen en doelen te onderzoeken. Op die manier hopen we jou het beste te kunnen ondersteunen in je ambitie(s).  

We starten dit jaar na de Open Dag van 21 november.
Je kunt je op de Open Dag ook nog inschrijven!

Wil je meer informatie? Mail: akibalie@artez.nl


PRAKTISCHE INFO

Startdatum: 28 november 2020
16 zaterdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

2020:
28 november
5, 12 december

2021:
9, 16, 23, 30 januari
6, 13, 20 februari
6, 13, 20, 27 maart
10 april
17 april: afsluiting en eventueel toelatingsexamen

Kosten Vooropleiding  € 720,-
(Exclusief materiaalkosten van totaal ± € 50,-)

Aanmelden Meld je online aan via ArtEZ Osiris.

Op de vooropleidingen en cursussen (contractonderwijs) zijn de ArtEZ opleidingsvoorwaarden van toepassing.

Open dag AKI 21 november 2020

“Hier op de AKI vinden we dat het verschil tussen denken, zeggen en doen zo klein mogelijk zou moeten zijn. Wij zijn er enkel om je ambities aan te scherpen, je talenten te ontwikkelen en je competenties* te professionaliseren. Of dat nu met verf, fotografie, film, concepten, design, beeldhouwen, klei, hout, woorden, typografie, hartstocht of filosofie is. Autonoom denken stelt je in staat je capaciteiten met anderen te delen en tot innovatieve oplossingen te komen.”