Popprijzen Overijssel 2021 ontworpen door Willemijn Doornebos

AKI-student Willemijn Doornebos (3e jaar Crossmedia Design) is de ontwerper èn maker van de drie Overijsselse popprijzen van dit jaar. Poppunt Overijssel reikte die door Willemijn gemaakte prijzen uit op het Booster Festival dat afgelopen zaterdag 10 april (online) werd gehouden. Het gaat om de Popprijs Overijssel 2021 (gewonnen door Junte Uiterwijk bekend als rapper Sticks), de Pop Promotie Prijs (voor projectleider Pim Kokkeler van het Booster Festival) en de prijs voor de Beste Track 2020 (gewonnen door de groep GIRLSGIRLSGIRLS met ‘Whatever’). Roy Witte, gedeputeerde Cultuur van de provincie Overijssel maakte de winnaars bekend en een videoteam verraste hen aan hun voordeur met de prijzen.

Dopamine molecuul
Willemijn maakte modellen van het molecuul van de neurotransmitter dopamine (2-(3,4-dihydroxyfenyl)ethaanamine) dat in ons lichaam een belangrijke rol speelt bij door beloning gemotiveerd gedrag en zorgt voor het ervaren van geluk, genot, blijdschap en welzijn. Voor elk prijs maakte Willemijn het molecuul in een ander materiaal, één van messing, één van hout en één van plexiglas.

Dat het dopamine-concept van Willemijn perfect aansluit aan bij de doelstellingen die Poppunt Overijssels nastreeft blijkt ook uit de tekst die werd uitgesproken tijdens de uitreikingen :
‘Al sinds jaar en dag, maken mensen muziek met elkaar. Het is een van de eerste vormen van communicatie die ons als mensen verbindt. Zeker in de tijd waarin wij nu leven, is die verbondenheid extra belangrijk. Met de trofee van de Popprijs van 2021 gaan we daarom terug naar de kern, naar dat wat die verbintenis veroorzaakt en dat is Dopamine. Dat kleine molecuul dat door ons lichaam giert als we samen muziek maken. Dat kleine molecuul dat ons dat geweldige euforische gevoel geeft. Dat ons altijd heeft verbonden. Dát kleine, maar ongelooflijk belangrijke molecuul, geven we nu een podium en reiken we uit aan die personen die zich het afgelopen jaar het meest hebben ingezet voor Overijsselse Popmuziek. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de dopamine bij ons allemaal door het lichaam stroomt en ons verbonden laat voelen.’

Zie ook:
Bericht op RTV Oost
Info over  het Booster Festival